Alpro investeert € 65 miljoen in België

Het voedingsbedrijf Alpro investeert in acht nieuwe productlijnen en maakt daarvoor 80 miljoen euro vrij, waarvan ongeveer 65 miljoen euro naar België gaat. Daarnaast worden ook nog 250 nieuwe mensen aangeworven, van wie 200 in ons land.

Van die 200 mensen zullen er een zestigtal tewerkgesteld worden in de marketing, sales en ondersteunende diensten en een honderdveertigtal in de productie. De fabriek in Wevelgem, de grootste van Alpro, krijgt vijf van de nieuwe productielijnen. De overige drie gaan naar het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de prognoses van Alpro kan de Europese markt van plantaardige drinks en voedingsproducten de komende jaren nog 15 à 20 procent groeien. CEO Bernard Deryckere: “Alpro was vroeger een merk voor mensen met gezondheidsproblemen, maar nu is het een merk geworden voor mensen die gezond willen leven.”

Alpro, dat in handen is van het Amerikaanse WhiteWave, realiseerde vorig jaar een omzet van 410 miljoen euro. Er zijn vandaag 910 mensen tewerkgesteld bij Alpro waarvan 80 procent in België.