Drugsnetwerk opgerold in België

De Belgische en Nederlandse politie hebben een Nederlandse cannabisdealer en zijn netwerk opgerold. Er werden daarbij 40 verdachten opgepakt bij 42 huiszoekingen. Dat meldt de federale politie in een persbericht.

Bij de 40 verdachten zitten twintig Belgische en drie Nederlandse verdachten. In België waren daar twee minderjarige verdachten bij die in de jeugdinstelling van Everberg zijn geplaatst. In België werden er 38 huiszoekingen uitgevoerd waarbij zestien kilogram cannabis in beslag werd genomen. Daarnaast werden ook nog andere drugs, cash, luxegoederen, juwelen en auto’s in beslag genomen.

De aanleiding van de huiszoekingen was een zaak waarbij een verdachte zijn cannabis telefonisch bestelde in Nederland en kort daarop thuis bevoorraad werd door een koerier. Eind maart 2014 startte het parket Oost-Vlaanderen (Dendermonde) daarom een grootschalig onderzoek naar de handel in cannabis. De drugs werden vanuit Roosendaal in Nederland aangeleverd en via een Belgische koerier bezorgd aan een groot klantennetwerk in ons land.