Proces-Aquino pas op 7 september hervat

Op het proces tegen de Maasmechelse clan Aquino heeft de verdediging gevraagd om de procedure uit te stellen tot het Hof van Cassatie uitspraak heeft gedaan over twee nieuwe klachten die zijn ingediend over de manier waarop het onderzoek is gevoerd. De rechtbank gaat daarin mee en heeft de datum om verder te gaan op 7 september gezet.

Nu de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft geoordeeld dat het onderzoek naar de drugstrafieken van de Aquino's correct is verlopen, wil de verdediging zich daar niet naar schikken. Bij het Hof van Cassatie werden twee klachten ingediend tegen zowel het eindvonnis van de KI als een tussenarrest. Het gaat over het feit dat de speurders door de KI werden gehoord zonder de verdediging daarvan op de hoogte was.

In een bitsige woordenstrijd tussen het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdediging, ging het dus vooral over de termijn waarop het proces kan verdergezet worden. Na een korte schorsing van de zitting besliste de rechter om inderdaad te bekijken of het Hof van Cassatie een uitspraak zal doen en vervolgens verder te gaan met de zaak vanaf 7 september.