Colruyt roept roquefort terug

Door een mogelijke aanwezigheid van de E.colibacterie in de kaas "Roquefort 100 g" hebben Colruyt, Collect&Go en OKay in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten om dit product uit de handel te nemen. De winkels vragen hun klanten om de kaas niet te consumeren en terug te brengen naar het punt van aankoop. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen werd het product in alle winkels uit de rekken gehaald.

Het gaat om Roquefort 100 g met houdbaarheidsdatum 08.05.15, lotnummer EE1632 en artikelnummer 26585. De symptomen van een besmetting met de bacterie kunnen optreden in de eerste week na het eten van deze kaas. Het gaat om maag-darminfecties die gepaard kunnen gaan met bloederige diarree, eventueel met koorts. In zeer erge gevallen kunnen nierstoornissen optreden bij jonge kinderen.

Personen die deze kaas gegeten hebben en gelijkaardige symptomen vertonen, moeten onmiddellijk hun huisarts raadplegen en hem de nodige informatie bezorgen over het eten van de kaas. Voor meer informatie kunnen klanten terecht op colruytgroup.be of op het nummer 02 363 54 54.