7 partijen sluiten monstercoalitie

De zeven Vlaamse partijvoorzitters hebben vanmiddag een ‘monstercoalitie’ gesloten. Dat lieten ze weten op Twitter, met exact dezelfde boodschap. “Zeven verschillende partijen, één gezamenlijk standpunt. Het kan. #monstercoalitie.” Uiteindelijk bleek het om een initiatief tegen kanker te gaan.

De zeven Vlaamse partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V), Bruno Tobback (sp.a), Gwendolyn Rutten (Open Vld), Meyrem Almaci (Groen), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Peter Mertens (PVDA), zijn het eens over een campagne tegen darmkanker en doen daarvoor een gemeenschappelijke fotoshoot in het Vlaams parlement.

Het is de start van een campagne van de vzw Stop Darmkanker, die morgen wordt voorgesteld. Maart is de Internationale Maand tegen Darmkanker en wordt aangehaald om campagne te voeren tegen de ziekte. De Stichting Tegen Kanker bundelt daarom de krachten van acht organisaties om de strijd tegen darmkanker aan te gaan. In ons land sterven gemiddeld 9 mensen aan darmkanker per dag. Jaarlijks krijgen 8.500 Belgen de diagnose van darmkanker.