Dit weekend eerste terrasjesweer

Er wordt voor het eerst dit jaar echt lenteweer voorspeld. Komend weekend zou het op sommige plaatsen tot 15 graden worden. Vooral zondag belooft een heel mooie lentedag te worden. Dat voorspelt VTM NIEUWS-weervrouw Jill Peeters. "Mensen kunnen zich maar beter beschermen tegen de zon om niet te verbranden."

Vanaf vrijdag zullen de temperaturen stijgen, zo voorspelt de weervrouw. "Zaterdag en vooral zondag gaan we naar een hoogtepunt van 12 à 15 graden toe. Al zal de dag op verschillende plaatsen nog met wat bewolking beginnen. Aan de kust blijft het bovendien iets koeler, maar in Limburg kan het zelfs tot 18 graden worden."

Die temperaturen zijn abnormaal voor de tijd van het jaar, benadrukt Jill Peeters. "Daarom moeten mensen opletten voor de zon en zich voldoende beschermen. Zelfs in het prille voorjaar kan de zon venijnig uit de hoek komen en is de kans op zonnebrand reëel." Volgende week zakken de temperaturen terug een beetje, maar blijft het wel nog droog en opvallend zacht voor de tijd van het jaar.