"Dit moet kortste beraadslaging zijn"

De jury van het Antwerpse Hof van Assisen heeft geoordeeld over de schuld van Rudi Fictels. Nog geen half uur nadat ze zich hadden teruggetrokken, kwamen ze alweer naar buiten. “Dit moet wellicht de kortste beraadslaging ooit zijn geweest”, zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dijck.

Officieel is het nog niet geweten wat de jury heeft beslist, daarvoor is het wachten op de motivatie. Toch is het vrij zeker dat de jury Fictels schuldig zal bevinden, gezien ook de verdediging vroeg om hem schuldig te verklaren. Deze namiddag moet de jury zich ook uitspreken over de strafmaat van Fictels. Normaalgezien krijgt de veroordeelde levenslang voor moord, meldt Nathalie Dijck, maar zijn advocaat zal er alles aan doen om een mildere straf te verkrijgen.

De beschuldigde had op 5 oktober 2013 Gregory Bluj (18) doodgestoken op het terras van café 'De Oude Vaart' in Antwerpen. De jongeman probeerde samen met een vriendin Rudi ervan te weerhouden om terug het café binnen te gaan, waar hij kort daarvoor was buiten gezet na een vechtpartij met Dirk F. over een flesje bier.”