Tijdelijk geen werk bij Volvo Gent?

De introductie van de nieuwe automodellen en de verschuiving van de productie wordt een woelige periode voor de Gentse fabriek. Hoewel de top van Volvo geen tijdspad wil noemen, staat het vast dat de fabriek de komende vier jaar regelmatig een beroep zal doen op het stelsel van economische werkloosheid. Dat staat te lezen in De Tijd.

"De periode dat we een beroep zullen moeten doen op economische werkloosheid kan misschien wel jaren duren", zegt Volvo Cars-CEO Hakan Samuelsson woensdag in een interview met de krant.

Het Britse autotijdschrift Top Gear geeft een nauwkeurige planning van de vervanging van het huidige modellengamma van Volvo. Tegen februari 2019 moeten alle huidige modellen vervangen zijn en is de Gentse vestiging getransformeerd in een fabriek die enkel auto's uit de kleine 40-reeks maakt. Het gaat dan om een sedan, een break en een terreinwagen van het formaat van de huidige V40. De andere modellen die nu nog van de band rollen in Gent, de zakensedan S60 en de populaire terreinwagen XC60, verhuizen naar fabrieken in Zweden en China.