"Geen verkeerschaos door betoging"

VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dée staat aan het Schumanplein in Brussel, waar de taxibetoging plaatsvindt. Het plein is weliswaar het eindpunt van de betoging, maar Dée zegt dat het nog wel een hele tijd zal duren voor alle auto’s weg zijn zal het nog wel even duren. Toch heeft de betoging niet echt voor verkeerschaos gezorgd in de stad. De betogende taxichauffeurs willen dat Uber dezelfde regels opgelegd krijgt als hen.

Volgens Dée heeft de betoging geen grote gevolgen gehad voor het verkeer in Brussel. “Echte verkeerschaos in de stad is er nu wel niet echt geweest, enkel voor en naast het parcours. De politie heeft enkele wagens die in de buurt moesten zijn deskundig weggeleid. Er is dus gelukkig geen sprake van een echt verkeersinfarct in deze stad”.

Over het doel van de betogers zegt Kenneth Dée dat de taxichauffeurs vooral eerlijk behandeld willen worden. “Ze willen dat het taxiplan aangepast wordt en dat Uber en de taxi’s zich aan dezelfde regels moet houden. Nu zijn ze veel strenger voor de taxichauffeurs.”