Vrouw kritiek na botsing met renner

Tijdens een wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract in Brustem, bij Sint-Truiden, is vanmiddag een vrouw die langs de weg stond te kijken aangereden door een renner. Ze is er erg aan toe: hulpdiensten hebben haar ter plaatse moeten reanimeren en ze is daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

Toen wielrenner Jordi Van Dingenen van het team Vastgoedservice-Golden Palace zijn regenvestje wilde uittrekken ging het mis. Door een hevige windstoot week hij even af van zijn rijrichting en kwam met een harde klap in botsing met de vrouw van ex-prof Ludwig Wynants.

Mevrouw Wynants liep onder meer een schedelbreuk op en werd zondagavond in het ziekenhuis in Hasselt geopereerd. De komende 72 uren zijn cruciaal. Wielrenner Jordi Van Dingenen werd naar het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden afgevoerd, waar gevreesd werd voor een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk of een andere schouderblessure. Van de feiten zelf kan Jordi zich momenteel niets herinneren.

"Het Vastgoedservice-Golden Palaceteam is bijzonder zwaar aangeslagen door het ongeval, net als Van Dingenen zelf. We hopen dat de toestand van de vrouw in kwestie heel snel in gunstige zin evolueert", stond zondagavond in een persbericht van het team te lezen.