Politie schiet inbreker dood in Burcht

In Burcht, deelgemeente van Zwijndrecht, heeft de politie gisterenavond een inbreker doodgeschoten. Dat gebeurde toen twee inbrekers op heterdaad betrapt werden tijdens een inbraak in de Kastanjelaan. De inbrekers reden op de toegesnelde agenten in, waarna de politie het vuur opende. Daarbij werd één van de inbrekers dodelijk geraakt. De andere verdachte is nog steeds op de vlucht.

Rond 21u30 gisterenavond betrapte een patrouille twee inbrekers op heterdaad. De politie was gewaarschuwd door enkele buurtbewoners. Toen de agenten ter plaatse kwamen, vluchtten de daders weg en probeerden daarbij in te rijden op de politie. De agenten openden het vuur, maar de wagen kon ontkomen.

Even later werd de vluchtwagen van de twee daders teruggevonden op de parking van het filiaal van Carrefour in Burcht. Daar trof de politie één van de twee daders dood aan. De politie zoekt nog naar de andere verdachte, die aan het stuur zou gezeten hebben. Ook het lab kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.