Coucke investeert in Waals farmabedrijf

Marc Coucke heeft vandaag op een persconferentie zijn tweede grote investering aangekondigd. De West-Vlaming gaat 40 miljoen euro investeren in Mithra, een Waals farmabedrijf dat gespecialiseerd is in anticonceptiva. Eerder kondigde Coucke al een investering van 75 miljoen euro in vastgoedgroep Versluys aan.

Sinds de verkoop van zijn aandelen in Omega Pharma voor 1,25 miljard euro, beloofde Coucke zijn geld te investeren in de Belgische economie. Na zijn eerdere deelname in vastgoedgroep Versluys, neemt hij nu voor 40 miljoen euro een deelname in Mithra. Een deel van dat bedrag investeert Coucke nu meteen in Mithra, een ander deel bij de toekomstige beursgang van het bedrijf.

Mithra is een farmabedrijf dat gespecialiseerd is in vrouwelijke anticonceptiemiddelen. “Mithra kan de Waalse Omega Pharma worden”, zei Coucke op de persconferentie in Brussel.” Volgens zakenkrant De Tijd wil Coucke tegen eind maart nog enkele andere investeringen aankondigen voor een totaalbedrag van ongeveer 200 miljoen euro.