Cannabisboer in gevangenis van Ieper

Cannabisboer Patrick Lagrou (55) uit het West-Vlaamse Zandvoorde, zit in de gevangenis van Ieper. Dat meldt het parket van Ieper aan VTM NIEUWS. Hij is vanmorgen om 6.30 uur geland op de luchthaven van Zaventem. Thailand heeft hem vanmorgen uitgeleverd. Hij is onmiddellijk in de handboeien geslagen en naar de gevangenis overgebracht.

Lagrou staat onder meer terecht voor het kweken van 20.000 cannabisplantjes op zijn boerderij in Zandvoorde.  Het was de grootste cannabisplantage die ooit in ons land werd opgerold. De feiten kwamen zes jaar geleden aan het licht. Lagrou verscheen voor de rechter, maar werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

Thailand

Eind oktober 2014 moest hij normaal opnieuw voor de rechter verschijnen, maar hij daagde niet op. Lagrou was naar Thailand gevlucht. In Phuket werd hij opgepakt, omdat hij de immigratiewet had geschonden.

Verzet

In januari werd Lagrou veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Zijn vrouw Marie Beernaert kreeg drie jaar effectief en ook zijn dochter Celine Lagrou kreeg een jaar met uitstel. Drie werkkrachten kijken tegen een jaar gevangenis aan. Lagrou tekende meteen verzet aan tegen het vonnis omdat het bij verstek werd uitgesproken. Daardoor moet het proces worden overgedaan.