97-jarige wint zaak voor politierechter

De 97-jarige Gaston Bruynooghe moest vandaag voor de politierechter verschijnen omdat hij een fietser aanreed in augustus. De fietser in kwestie raakte slechts lichtgewond, maar door zijn hoge leeftijd dreigde Bruynooghe zijn rijbewijs te verliezen. De man was nochtans niet van plan zich te laten doen en had zich wekenlang voorbereid op zijn zaak. “Ze zullen inzien dat ik nog heel goed kan rijden”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. En hij kreeg gelijk. De rechter liet hem zijn rijbewijs houden.

Na 78 jaar lang achter het stuur, moest Gaston Bruynooghe zich vandaag voor de eerste keer voor de politierechter komen verantwoorden. De reden daarvoor was een aanrijding op 10 augustus vorig jaar. Een fietser raakte toen lichtgewond, maar het was voor het parket aanleiding genoeg om in twijfel te trekken of Gaston nog wel geschikt was om te rijden.

De man was niet van plan zich daarbij neer te leggen. “Dat laat ik niet toe. Ik heb me wekenlang voorbereid.”Hij ging vandaag dan ook goed voorbereid en onbevreesd naar de rechter. "Internet heeft voor mij weinig geheimen. Ik surf dagelijks, heb een gsm en zit al vier jaar op Facebook. Ik heb bijgeleerd over de wegcode en heb kaarten afgeprint en zelf een tekening gemaakt om aan mijnheer de politierechter te tonen. Mijn dossier heb ik zelf opgevraagd en zeer grondig bestudeerd met mijn advocaat, geloof mij maar”, aldus een vastberaden Gaston Bruynooghe.

Blijkbaar had hij zijn zaak inderdaad goed voorbereid, want de rechter oordeelde dat hij voorlopig nog steeds met de wagen mag rijden.