Update: Belgen weer thuis na pechvlucht

De tweehonderd Belgen, die 45 uur hebben vastgezeten in Miami, zijn terug thuis. Hun vliegtuig is vanochtend rond 6.30 uur geland, twee dagen later dan gepland. Normaal zouden ze zaterdagochtend al zijn geland op de luchthaven van Zaventem, maar in Miami werd hun vlucht door technische problemen tot twee keer toe uitgesteld. Jetair heeft een onderzoek gestart naar hoe zo’n situaties in de toekomst kunnen vermeden worden.

De reden voor de vertraging was een technisch defect van de Boeing 767 van Jetair. De passagiers moesten 45 uur in de transitzone blijven. Ze klaagden over een gebrek aan informatie en opvang.

Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch verontschuldigt zich voor de problemen en belooft elke reiziger een schadevergoeding. "Onze prioriteit is nu om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden en we hebben dan ook een zeer grondig onderzoek opgestart en gaan analyseren hoe de procedures kunnen worden aangepast en welke maatregelen we kunnen nemen", zegt Vanhaelemeesch nog. Hij benadrukt ook dat dit niet de normale omstandigheden zijn in geval van vertragingen.

Compensatie

Bij hun aankomst stond een team van Jetair de passagiers op te wachten met een ontbijtpakket en informatie over de compensatie. Jetair voorziet voor de reizigers een automatische compensatie van 600 euro per persoon. Reizigers die extra kosten hebben moeten maken, kunnen een kostennota indienen bij de naverkoopdienst.

 

Bekijk ook: