Extra beveiliging aan alle Delhaizewinkels

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaizefiliaal gisteren, bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen vandaag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Het parket van Brussel geeft voorlopig geen verdere informatie over het onderzoek.

Bij de aanslag liep een 52-jarige poetsvrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, ernstige brandwonden op. In december ontvingen Delhaize en Belga mails waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen.

Het parket bevestigde gisteren dat de auteur van de dreigmails de aanval heeft opgeëist. Vanmorgen kon het parket van Brussel geen verdere informatie geven over de klopjacht, die nog steeds aan de gang is.

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen vandaag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakinsgagenten en wordt er nauw samengewerkt met de lokale politie. Het bedrijf activeert ook interne veiligheidsprocedures, waarover het geen verdere informatie kan geven. Delhaize blijft van dag tot dag de situatie evalueren, in functie van het verdere verloop van het onderzoek, luidt het.