Lerares gedood door minnaar

Dinsdagavond werd het lichaam van een 51-jarige lerares uit Sint-Truiden gevonden na een brand in haar appartement. De zetel waar ze in zat zou in brand gevlogen zijn. Ondertussen blijkt dat de vrouw al gestorven was toen de brand werd aangestoken en dat ze met geweld om het leven werd gebracht. De onderzoeksrechter in Hasselt heeft haar vriend aangehouden en opgesloten als verdachte van de moord. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer

De vrouw, een lerares in Sint-Truiden, werd dinsdagavond levenloos aangetroffen na een brand in haar appartement aan de Gorsemweg. De brand bleef echter beperkt, enkel de hoekzetel waar ze inzat had vlam gevat. Aanvankelijk nam men aan dat ze gestorven was door het inademen van de giftige dampen van het brandende meubel. Na de lijkschouwing blijkt echter dat de vrouw al overleden was toen de brand begon. Ze zou met geweld om het leven zijn gebracht. Waarschijnlijk stichtte de dader daarna brand om de sporen van zijn daad te verdoezelen.

Volgens Het Belang van Limburg hadden de buren die dag nog luid geroep gehoord in haar appartement. De man uit Vlaams-Brabant, die door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden is wegens betrokkenheid bij het gewelddadig overlijden, verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij is aangehouden voor moord en opzettelijke brandstichting. De man bleek de geheime minnaar van de lerares te zijn.