Delhaize al bedreigd met zuuraanvallen

In de inkomhal van een Delhaizesupermarkt in de Museumstraat in Antwerpen is vanochtend rond half acht een poetsvrouw aangevallen. Een man gooide een zuur product over haar heen en vluchtte weg.  De vrouw ligt nu in het ziekenhuis met levensgevaarlijke verwondingen. De politie is op zoek naar de aanvaller. De winkelketen kreeg eerder al dreigmails toegestuurd. 

De civiele bescherming kwam ter plaatse om de inkomhal van de supermarkt te reinigen. Het filiaal bleef wel de hele tijd open voor bezoekers. Een veiligheidsagent patrouilleert in de straat om de veiligheid van het personeel en de bezoekers te garanderen. 

Voorlopig is er nog geen enkel spoor van de dader. Ook over het motief is niets bekend. 

Dreigbrieven

De supermarktketen ontving in december al minstens twee dreigbrieven waarin werd gedreigd met zuuraanvallen op klanten. Ook bij persagentschap Belga kwamen de mails toe.

"Ben je gek? Ben je helemaal geschift? Mensen zullen worden gekwetst als je mij blijft negeren. Kan je je de sociale en financiële kosten voorstellen als vijf mensen zwavelzuur in het gezicht krijgen? Je weet wat je moet doen om dit te voorkomen. Neem contact met me op voor morgen twaalf uur", staat te lezen in de dreigbrief, die op 9 december toekwam bij Delhaize en de redactie van Belga. 

Belga heeft de e-mails doorgespeeld aan de federale gerechtelijke politie, die vroeg om er niet over te berichten om het onderzoek niet te schaden. Zowel het Antwerpse als het Brusselse parket willen officieel geen enkele commentaar kwijt. Bij het Brusselse parket liep al een onderzoek naar de dreigbrieven die Delhaize had ontvangen.  

Aanslag opgeëist

De auteur van de dreigbrieven heeft inmiddels de aanval opgeëist. Het parket heeft beelden verspreid waarop de vermoedelijke afperser te zien is in een bankkantoor. De man werd al op verschillende beelden in België door de speurders herkend en kon snel aan de feiten in Antwerpen gelinkt worden. Nu wordt opnieuw een oproep naar getuigen gedaan. 

Extra veiligheidsmaatregelen

Delhaize neemt extra veiligheidsmaatregelen voor alle winkels naar aanleiding van de gebeurtenissen in een Antwerpse winkel. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels." Het gaat om interne maatregelen, waarover niet gecommuniceerd wordt, en er kunnen ook extra beveiligingsagenten ingezet worden.