Snapchat bijna $19 miljard waard?

Snapchat, de bekende mobiele applicatie met het spookje, werkt momenteel aan een kapitaalverhoging waardoor ze tot negentien miljard dollar waard zouden kunnen zijn. Volgens persagentschap Bloomberg wil de populaire applicatie zo 500 miljoen dollar ophalen.

Als de kapitaalverhoging doorgaat, dan wordt Snapchat de op twee na duurste start-up ter wereld. Enkel de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi (46 miljard dollar) en Uber (41,2 miljard dollar) doen het nog beter.

Snapchat kreeg in het verleden al een overname-aanbieding van Facebook. Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, wou de applicatie overkopen voor een slordige drie miljard dollar. Maar Evan Spiegel, de CEO van Snapchat, zag dat niet zitten. Uiteindelijk kocht Zuckerberg Whatsapp, een andere populaire applicatie voor 22 miljard dollar. Het zou dus wel eens kunnen dat Snapchat binnenkort evenveel waard is als Whatsapp.

Via Snapchat kan je foto’s en video’s doorsturen die na enkele seconden verwijderd worden. Vooral bij jongeren is de applicatie razend populair. Er zouden dagelijks ongeveer 700 miljoen ‘snaps’ verstuurd worden.