Gepeste tiener sterft na wanhoopsdaad

Een 13-jarige jongen is vandaag overleden na een poging tot zelfdoding. De jongen werd afgelopen zondag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar vandaag overleden. Dat werd bevestigd aan VTM NIEUWS. Zijn ouders vertelden de politie dat de jongen uit het leven wilde stappen omdat hij zo zwaar gepest werd op school. De jongen zat op het VTI in Poperinge. 

Nadat de jongen vandaag overleed in het ziekenhuis, vertelden zijn ouders onmiddellijk aan de politie dat hij uit het leven wilde stappen omdat hij zwaar gepest werd op zijn school, het Vrij Technisch Instituut van Poperinge. De politie startte daarop een opsporingsonderzoek. Dat wil zeggen dat verschillende leerlingen op de school ondervraagd zullen worden door de politie, om te weten te komen wat er precies aan de hand was. Voorlopig wordt er nog niemand verdacht.

De directeur van het VTI vertelt aan VTM NIEUWS dat hij op de hoogte was van "kleine pesterijen". De jongen werd daarvoor ook begeleid op school. Dat de pesterijen zo'n dramatisch einde zouden kennen, had de directeur nooit gedacht, zegt hij. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be. 

Foto: Google Street View