Ongeval met 6 auto's verspert E40 Bertem

Op de E40 naar Brussel zijn vanochtend in Bertem drie van de vier rijstroken dicht na een ongeval met zes auto's. Dat meldt Hajo Beeckman, woordvoerder van Verkeerscentrum Vlaanderen. Het Verkeerscentrum raadt de bestuurders aan om de aansluiting van de E314 met de E40 in Bertem te vermijden.

"Het gaat om een ongeval met zes wagens, die momenteel kriskras verspreid staan op drie van de vier rijstroken", aldus Beeckman. "Volgens de informatie die nu bekend is, zou er enkel materiële schade zijn. Vermoedelijk moeten drie wagens getakeld worden, wat nog even kan duren." De file is momenteel nog niet zo lang, maar dat zal snel veranderen, zegt Beeckman. Door de krokusvakantie is het wel minder druk op de baan. De takelwerken zijn volop aan de gang, klinkt het nog.

Door de krokusvakantie is het minder druk op de baan, maar rond 08.15 uur liepen de wachttijden toch op tot anderhalf uur, zegt Beeckman. "Het is dus absoluut noodzakelijk om de plaats van het ongeval te vermijden." De bestuurders wordt aangeraden om te rijden. Het verkeer op lange afstand vanuit Limburg naar Gent, kan omrijden via Antwerpen. Regionaal kan omgereden worden via de N2, de gewestweg tussen Leuven en Brussel, of de N26, de gewestweg tussen Mechelen en Leuven. "Dat zijn normaal gezien drukke banen tijdens de ochtendspits, maar door de vakantie zijn deze routes wel een optie om de file op de E40 te vermijden", aldus de woordvoerder.