Joodse jongen aangevallen in A'pen

In Antwerpen hebben twee moslimjongeren vorige week een zeventienjarige joodse jongen aangevallen. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. Volgens de Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA) zou het gaan om een daad van antisemitisme en werd de tiener aangevallen omdat hij een keppeltje droeg. Het LBCA wil een grote mars voor verdraagzaamheid en tegen antisemitisme organiseren.

Het voorval deed zich vorige week voor, op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Belgiëlei in Antwerpen. Daar werd volgens Joël Rubinfeld van de Belgische Liga tegen Antisemitisme een zeventienjarige joodse jongen door twee jonge moslims aangevallen.

“Er was geen woordenwisseling geweest. Eén van de twee riep iets en viel hem aan. Gelukkig kon de jongen de ergste klappen afwenden”, zegt Rubinfeld aan Het Nieuwsblad. “Hij moest niet naar het ziekenhuis, maar was wel zwaar aangeslagen door de gebeurtenissen.” Volgens Rubinfeld werd de jongen aangevallen omdat hij een keppeltje droeg. De Antwerpse politie kwam snel ter plaatse, maar van de twee daders was toen al geen spoor meer.

De Belgische Liga tegen Antisemitisme wil na de recente gebeurtenissen in Parijs en Kopenhagen een grote mars voor verdraagzaamheid organiseren. “De mars komt er dit voorjaar”, zegt Rubinfeld. “Op een zondag, in Brussel. We hopen dat Vlamingen hand in hand door de straten lopen. Stiekem dromen we ervan honderdduizend mensen op de been te brengen.”