Alex Joseph is beste jonge chef Benelux

De Amerikaan Alex Joseph, 29 jaar, is verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. De jury, waarin onder andere Sergio Herman zat, won met zijn "gerechje" van ‘proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien’.

Alex Joseph komt uit Californië en werkte al in verschillende toprestaurants in de VS. Hij kwam in 2009 naar Brussel, waar hij een stage van 3 maanden zou doen in ‘Rouge Tomate’. Hij is daar gebleven en heeft het tot chef geschopt.

Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s. Hij haalde het van Davy De Pourcq van restaurant ‘Volta’ in Gent en Alex Verhoeven van ‘Fleur de Sel’ in Kasterlee. In totaal nemen 3.620 chef-koks uit 192 landen deel aan de internationale wedstrijd van S. Pellegrino en www.finedininglovers.com.

De jury was alvast lovend over de jonge kok. "We geloven unaniem in Alex Joseph om de Benelux te verdedigen tijdens de wereldfinale in Milaan. (...) Een potentieel groot talent met veel begeestering voor het vak", luidde het.

"Joseph heeft een volledig konijn versneden, op ambachtelijke wijze. Dat toont lef", aldus Desramaults.

Alex Jospeh was ruim drie uur zoet met zijn konijn. Hij mag nu op stage bij Herman, Desramaults en Martin om eind juni een nog fijnere variant uit zijn hoed te toveren.