"Recht op sterke socialistische partij"

Voormalig staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) denkt niet dat zijn strijd met Bruno Tobback om het voorzitterschap van sp.a de partij de dieperik zal inwerken. “Elke kandidaat komt met een project dat positief is voor de partij. Op dit moment is er een onrechtvaardig beleid. We hebben daarvoor gewaarschuwd in ons partijprogramma, maar er zijn te weinig mensen die vertrouwen aan ons hebben gegeven om daar tegen in te gaan. Dus er is net nood aan een sterkere partij.”

“Ik vind dus niet dat het een strijd moet worden. Mensen hebben recht op een sterke socialistische partij in Vlaanderen en het is meer dan ooit nodig. Een paar maanden rechts beleid toont dat.”

“Er is nog altijd veel politie in gevechtskledij aanwezig in Kopenhagen. Dat zal zo blijven tot het onderzoek is afgelopen. Dat loopt nog altijd, omdat er nog veel vragen onbeantwoord zijn. “
Karel Lattrez was ook in Parijs na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en op een joodse supermarkt. “De gelijkenissen met de aanslagen in Parijs zijn treffend, vooral de opeenvolging van de gebeurtenissen.”