Lijkschouwing 3 kinderen morgen

Morgen wordt een autopsie uitgevoerd op de lichamen van de drie kinderen die vandaag omkwmaen bij de woningbrand in Zellik. Dat bevestigt het parket. Uit de lijkschouwing moet niet alleen de doodsoorzaak duidelijk worden, maar ook de identiteit van drie slachtoffers. De lichamen zijn namelijk zo verkoold dat het moeilijk is om hen te identificeren.

Het parket van Brussel-Halle-Vilvoorde  heeft vandaag met een onderzoeksrechter en een gerechtsdeskudige vastgesteld dat er kwaad opzet in het spel was. "De branddeskundige heeft daarbij bevestigd dat de brand opzettelijk werd aangestoken, vermoedelijk met gebruik van een brandversneller", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

De moeder van de drie kinderen, die thuis was op het moment van de brand is intussen van haar vrijheid beroofd. "Zij wordt vanavond verhoord en geconfronteerd met de vaststellingen", gaat de parketwoordvoerder verder. "Morgen volgt dan meer uitsluitsel over haar lot."

Er zouden aanwijzingen zijn dat de moeder de drie kinderen in een schuur had opgesloten en vervolgens brand had gesticht maar dat kan het parket voorlopig niet bevestigen. "Het verdere onderzoek zal nog een en ander moeten verduidelijken", aldus de woordvoerder.