Vals bomalarm bij DVV-kantoor in Aalst

In Aalst is er deze namiddag een bommelding binnengekomen bij het DVV-kantoor in de Leopoldlaan. Er werden zestien woningen ontruimd en de straat werd afgesloten. Intussen heeft DOVO bevestigd dat het om een valse bommelding gaat. De politie heeft een 55-jarige man opgepakt, die achter de bommelding zou zitten.

De melding kwam rond 13u40 binnen bij het verzekeringskantoor. De politie kwam ter plaatse en de hulpdiensten ontruimden het kantoorgebouw. De ontmijningsdienst DOVO heeft een gebouw gecontroleerd en niets gevonden.

In Erpe-Mere heeft de politie een 55-jarige man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommelding in het verzekeringskantoor in Aalst. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De politie kon de dader snel opsporen. "Vrij snel na de melding kon een verdachte, een 55-jarige man uit Erpe-Mere, geïdentificeerd worden. Tijdens een huiszoeking op zijn adres werd de gsm waarmee werd getelefoneerd aangetroffen. De verdachte werd verhoord en bekende de feiten. Over zijn drijfveer bestaat nog geen duidelijkheid", zegt het parket. De verdachte wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.