3 kinderen overleden bij brandstichting

Bij een woningbrand in Sint-Kwintens-Lennik in Vlaams-Brabant zijn drie jonge kinderen om het leven gekomen. Het parket bevestigt dat het gaat om een aangestoken brand. Het zou gaan om een gezinsdrama. De moeder wordt al de hele dag verhoord door de lokale politie.

Drie jonge kinderen zijn vandaag omgekomen bij een dodelijke woningbrand in de Zwartenbroekstraat in Lennik. In een mededeling zegt het parket dat de brand is aangestoken. "Het parket Halle-Vilvoorde heeft dan ook onmiddellijk een branddeskundige, een wetsdokter, het labo en een branddetectiehond ter plaatse gevraagd.", klinkt het.

De brand werd aangestoken in een bijgebouw van de gezinswoning. De moeder bevond zich op dat ogenblik in het hoofdgebouw en belde haar man om hem op de hoogte brengen. De man heeft vervolgens onmiddelijk de brandweer gebeld, maar zij kwamen te laat om de kinderen te redden. Mogelijk gaat het om een gezinsdrama, maar dat is voorlopig niet bevestigd. Volgens getuigenissen van buurtbewoners zouden er al langere tijd problemen in het gezin zijn.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens "opzettelijke brandstichting met vermoeden van menselijke aanwezigheid en de dood tot gevolg".