Coucke investeert in bouwgroep Versluys

De Oost-Vlaamse ondernemer Marc Coucke gaat 75 miljoen euro investeren in de bouwgroep Versluys. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt op een persconferentie in Oostende. Het is zijn eerste grote investering sinds hij zijn bedrijf Omega Pharma in november verkocht aan de Amerikaanse farmareus Perrigo.

Meer dan 2000 voorstellen

Na de verkoop van zijn bedrijf zei Coucke dat hij de opbrengst zou investeren in nieuwe projecten. Onmiddellijk stroomden er honderden voorstellen binnen bij de ondernemer. De teller staat nu al op meer dan 2000 voorstellen.

Vandaag riep Coucke de pers bijeen om zijn eerste grote investering aan te kondigen. Hij verklapte al dat hij zou investeren in “een sector waarin men mij niet direct verwacht, maar met veel potentieel en ambitie.”

Bouwprojecten aan kust

De bouwgroep Versluys realiseert vooral bouwprojecten aan de kust. Coucke gaat 75 miljoen euro investeren in het bouwbedrijf. De ondernemer is al jaren een goede vriend van Bart Versluys, de zaakvoerder van het bouwbedrijf.

Het wordt niet de laatste investering van Coucke. Hij plant een tiental grote investeringen "tussen de 10 en 75 miljoen euro" in bedrijven die om extra kapitaal vragen, om nog meer te groeien. Coucke hoopt dat zijn investeringen op termijn zo'n 2000 arbeidsplaatsen zullen opleveren.