Duizenden mensen onterecht geflitst

De duizenden bestuurders die maandagavond geflitst werden aan de Kennedytunnel in Antwerpen, zullen geen boete ontvangen. Door een softwareprobleem stonden de flitspalen nog ingesteld op 70 kilometer per uur, terwijl de dynamische borden een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur aangaven. Iedereen die daar in de betrokken periode is geflitst, zal geen boete krijgen. Dat bevestigt Tine Hollevoet, woordvoerder van de federale politie in Brussel.

De kranten van Mediahuis maken vandaag melding van het voorval. Door een softwareprobleem flitsten de camera's aan de ingang van de Antwerpse Kennedytunnel, in de richting van Gent, haast onophoudelijk tussen 21 en 23 uur. Iedereen die sneller dan 70 kilometer per uur reed werd geflitst. Oorzaak van de flitsmarathon is een softwareprobleem aan het systeem dat de flitspalen afstemt op de snelheid die de dynamische verkeersborden weergeven. 

Omdat het onbegonnen werk is de onterecht geflitste bestuurders uit te filteren, zal iedereen die geflitst werd geen boete ontvangen. Ook wie effectief te snel reed, krijgt dus geen boete bevestigt Hollevoet.