11 miljoen voor werkinlevingstraject

De komende drie jaar zal bijna elf miljoen euro vrijgemaakt worden om het aantal werkinlevingstrajecten aanzienlijk te vergroten. Dat zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Zo zouden meer dan 6.000 jongeren zonder diploma extra hulp kunnen krijgen in hun zoektocht naar een job.

Werkinlevingstrajecten moeten jongeren zonder diploma helpen om hun talenten te ontdekken. Via opleiding, stages en sollicitatietrainingen kunnen ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Deze werkinlevingstrajecten bestonden al een hele tijd, maar enkel jongeren uit de centrumsteden konden er gebruik van maken. Nu zullen jongeren uit heel Vlaanderen van dat traject kunnen genieten. Het aantal plaatsen zal daarom uitgebreid worden van 3.000 naar 6.200.

Voortaan zullen ook sportclubs en sportfederaties een deel van de begeleiding op zich nemen. “Via sportclubs kan je veel leren dat nuttig is voor op de werkvloer”, zegt Muyters. "Zo moet je leren om gezag te aanvaarden van je coach of trainer. Je leert daarnaast ook op een correcte manier communiceren en in team werken. Dat zijn allemaal aspecten die ook nuttig zijn bij het uitoefenen van een job."