Staking bij De Lijn regio Dilbeek

Bij De Lijn is vanochtend een staking uitgebroken in verschillende stelplaatsen in Vlaams-Brabant in de regio Dilbeek, ten westen van Brussel. Geen enkele chauffeur van de stelplaatsen Meerbeke, Leerbeek, Dilbeek, Het Rad en Ukkel is aan het werk gegaan uit protest tegen de geplande besparingen, meldt de openbaarvervoermaatschappij. De dienstregeling is er zwaar verstoord.

"De hinder laat zich voelen in het hele Pajottenland", aldus De Lijn Vlaams-Brabant. Er is ook zware hinder op de lijnen van en naar Brussel. Het gaat om de assen Brussel-Ninove, Brussel-Leerbeek en de lijnen richting Halle. Ook rijden de meeste schoolbussen in de regio Dilbeek niet uit.

"De geplande besparingen van De Lijn in de nabije toekomst zijn de aanleiding voor de staking die deze ochtend uitbrak in alle stelplaatsen van De Lijn Vlaams-Brabant, regio Dilbeek", klinkt het in een persbericht. De directie zal woensdagvoormiddag aan tafel zitten met de vakbonden en hen "toelichting geven over de redenen en aanpak van deze besparingsoefening".

De reizigers kunnen voor meer informatie terecht op www.delijn.be.