Gentse sp.a-afdeling steunt Crombez

De Gentse afdeling van sp.a steunt de kandidatuur van John Crombez bij de komende voorzittersverkiezingen van de partij. Dat heeft de partijraad in Gent gisterenavond beslist.

Met meer dan honderd stemmen voor, geen tegenstem en één onthouding, volgde de partijraad het voorstel van het partijbestuur, dat eerder al unaniem de kandidatuur van Crombez steunde. Op de partijraad nam onder meer burgemeester Daniël Termont het woord om zijn geloof in Crombez' kandidatuur te verdedigen.

Voorzitterskandidaten bij de sp.a moeten de steun van 10 partijafdelingen uit minstens 2 provincies hebben om zich kandidaat te mogen stellen. Bovendien moeten de afdelingen minstens 5.000 leden vertegenwoordigen. De steun van de afdeling in Gent, met 2.400 leden de tweede grootste van het land voor sp.a, is dus belangrijk voor Crombez. Eerder besliste onder meer de Oostendse en Kortrijkse afdeling al om de kandidatuur van Oostendenaar Crombez te steunen.

De leden van sp.a krijgen vanaf 1 april een brief in de bus om te stemmen. Voorlopig zijn er twee kandidaten, naast Crombez maakte huidig voorzitter Bruno Tobback zaterdag bekend zichzelf te willen opvolgen. Met de verschillende kandidaten zal er in Gent nog een vergadering komen, zodat de leden hun motivatie kunnen horen.