Clusterhoofdpijn-patiënt opgenomen

Peter Ketelslegers, de 32-jarige Limburger met clusterhoofdpijn die begin dit jaar om euthanasie vroeg, is opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Dat meldt TV Limburg. Hij ligt nu in het ziekenhuis van Sint-Niklaas.

Peter lijdt al acht jaar aan clusterhoofdpijn, een ziekte die vreselijke aanvallen van hoofdpijn veroorzaakt. Afgelopen zomer plaatste zijn vrouw Conny beelden van een dergelijke aanval op internet, waardoor Peters verhaal bekend werd.

Een zware operatie in september vorig jaar moest de Limburger helpen, maar de clusterhoofdpijn verminderde maar even. De hoofdpijn is ondraaglijk en daarom vroeg de man dit begin dit jaar om euthanasie.

De dokters wilden Peter echter niet opgeven en weigerden de vraag om euthanasie. Hij onderging een nieuwe operatie op 23 januari, maar de laatste weken lijdt Peter opnieuw onder zware aanvallen van hoofdpijn. De operatie van 25.000 euro die hij in januari onderging, werd overigens betaald door een onbekende weldoener. Clusterhoofdpijn is namelijk een niet-erkende ziekte, waardoor de kosten niet worden terugbetaald.

Volgens de letter van de wet is euthanasie enkel mogelijk als er sprake is van ondraaglijk lijden én er geen enkele behandeling meer bestaat. Voor Peter geldt echter één ding: zijn hoofdpijn moet verdwijnen. Hij ging de laatste weken onder meer te rade bij federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Bekijk ook: