Vader uit Lier in de cel voor doden baby

Een 36-jarige man uit Lier zit in de cel voor de dood van zijn dochtertje. Het meisje was net geen maand oud. De mand zou het kind door elkaar hebben geschud omdat het niet wilde stoppen met huilen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en wordt bevestigd door het parket.

Het drama gebeurde vorige week in de nacht van zondag op maandag. Het meisje werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis van Lier gebracht, waar het woensdag overleed. De ouders werden maandag al verhoord. ‘De moeder mocht meteen beschikken, de vader werd aangehouden”, vertelt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Uit het onderzoek is intussen gebleken dat het om een gewelddadig overlijden gaat, mogelijk is er sprake van het ‘shaken baby syndroom’. De vader legde gedeeltelijke bekentenissen af. Hij is gisteren voor de raadkamer verschenen, die zijn aanhouding heeft bevestigd. De man blijft dus nog zeker een maand in de cel. Hij was nog niet bekend bij het gerecht. Zowel hij als de moeder werken in een beschutte werkplaats.