Kleuter (4) in levensgevaar na val

Een vierjarige kleuter raakte vanmiddag in Evergem levensgevaarlijk gewond tijdens het spelen op de glijbaan van zijn school. Dat meldt de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. Het kind raakte volgens een eerste onderzoek met zijn sjaal gekneld in het speeltuig.

Het slachtoffer is een jongen van vier jaar uit de Gentse deelgemeente Wondelgem. “De kleuter raakte tijdens de speeltijd gewond bij het spelen op de glijbaan”, zegt het parket. Vermoedelijk maakte het kind een ongelukkige val. Het kind kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert nog altijd in levensgevaar.

Het parket gaat ter plaatse samen met een technisch deskundige om de precieze omstandigheden van de feiten te onderzoeken. "Volgens de verklaringen van getuigen raakte het kind vast met zijn sjaal in de glijbaan", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. "De technische deskundige gaat momenteel na hoe het ongeval kon gebeuren."

De directie van de school bevestigt het onderzoek op de speelplaats. "Het parket is ter plaatse geweest en heeft vaststellingen gedaan", zegt directeur Geert Ryckaert van de gemeentelijke basisschool van Evergem. "Met de toestellen en de personeelsbezetting was alles in orde. Het gaat louter om een ongeval. We kunnen nog geen verdere informatie geven. Onze eerste bekommernis is de toestand van het kind."