167 kilometer wegenwerken in 2015

Op de Vlaamse autosnelwegen komen dit jaar 28 werven, goed voor 167 kilometer snelweg waar zal worden gewerkt. De meeste werken zijn in de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. “Het is daar waar het meeste verkeer rijdt”, verduidelijkt minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). Er zal ook strenger worden toegezien op de snelheid. Daarvoor worden twintig mobiele flitspalen ingezet.

De werven zullen sowieso voor extra files zorgen. De grootste hinder wordt verwacht op de E19 richting Antwerpen tussen Mechelen-Zuid en Kontich. Tijdens de zomermaanden volgt daar een maand lang een structureel onderhoud, waarbij de auto’s over twee versmalde rijstroken moeten.

Nog op de E19 wordt in augustus ter hoogte van Sint-Job-in’t Goor de brugvoeg hersteld. Gedurende twee weekends zal het verkeer er over één rijstrook moeten.

VL 2015 Grote Werven

VL 2015 Grote Werven Tijdslijn

In totaal wordt 55,5 miljoen euro geïnvesteerd in “broodnodige onderhoudswerken”. Minister Weys zegt de focus te leggen op het woon-werkverkeer. “Want elke euro die daarin wordt geïnvesteerd heeft het grootste effect voor mens en economie” klinkt het.

Een grote focus gaat ook naar de verkeersveiligheid. Tijdens de werken gebeuren er nu nog te veel ongevallen. Op twintig locaties worden daarom mobiele flitspalen ingezet. Dat zijn er meer dan de afgelopen twee jaren. In 2013 ging het om twaalf mobiele flitspalen, vorig jaar waren het er zeventien.