Jejoen blijft extra maand aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck met een maand verlengd. Er is namelijk nog steeds gevaar dat hij zal hervallen. Volgens zijn advocaat komt de zaak dinsdag opnieuw voor de raadkamer, maar dan voor verwijzing naar de rechtbank.

Jejoen werd op 4 januari opgepakt op de luchthaven van Zaventem, waar hij samen met zijn vriendin een vlucht naar Turkije wilde nemen voor een lastminutevakantie. Hij werd opgepakt omdat hij het contactverbod met haar had verbroken. Zijn vriendin had hem in november aangeklaagd voor slagen en verwondingen tijdens een ruzie. Ze ontkent de feiten nu echter en het koppel heeft al meermaals geprobeerd het contactverbod te laten opheffen, maar tevergeefs.

Jejoen zit sinds zijn arrestatie in voorlopige hechtenis. Mogelijk beslist de raadkamer dinsdag al of hij voor de klacht van slagen en verwondingen voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Een dag later wordt Jejoen al opnieuw in het justitiepaleis verwacht, waar dan het vonnis wordt uitgesproken in de terrorismezaak van Sharia4Belgium.