Vals bomalarm in luchthaven Deurne

De regionale luchthaven van Deurne, bij Antwerpen, is vanavond ontruimd nadat er een bommelding is binnengelopen. Dat heeft de politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De vliegtuigen die aankwamen, zijn nog geland, maar de luchthaven werd uit voorzorg wel ontruimd. Er werd een verdacht pakket in de bagageruimte gevonden. Het luchthavengebouw werd ontruimd, maar het pakket bleek niet gevaarlijk te zijn. De luchthaven is intussen volledig vrijgegeven.

Rond 19u30 vanavond werd de politie gealarmeerd vanuit de luchthaven van Deurne omdat er een verdacht pakket gevonden werd. . Het werd onderzocht door ontmijningsdienst DOVO maar het resultaat van de analyse was negatief. De luchthaven kan dus opnieuw volledig vrijgegeven worden. Het vliegverkeer zou volgens Belgocontrol niet verhinderd geweest zijn.

Het pakket in kwestie bevond zich bij de bagageafhandeling en werd volgens de politie omstreeks 19.25 uur als verdacht bestempeld door een explosievenhond. "Er zijn honden die beginnen te blaffen wanneer ze iets verdacht ruiken en er zijn er die dan gaan zitten. Hier was dat laatste het geval", zegt woordvoerder Peter De Waele van de federale politie. "Er is dan besloten om geen enkel risico te nemen, een perimeter in te stellen rond de locatie in kwestie en DOVO op te roepen om het pakket te onderzoeken."

De luchthaven werd slechts gedeeltelijk afgesloten, zodat er wel nog vluchten konden aankomen en vertrekken. Reizigers konden bovendien nog langs het restaurant naar buiten om daar afgehaald te worden, maar wie zelf met de wagen was kon niet van de parking wegrijden. Het hele incident heeft zowat twee uur in beslag genomen.