Liefkenshoektunnel weer open na ongeval

De Liefkenshoektunnel is sinds 6 uur vanochtend weer open. Eerst werd de koker in de richting van Gent volledig vrijgegeven, daarna kon het verkeer weer vlot door in de richting van Antwerpen. Dat deelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) mee. Na een ernstig arbeidsongeval werd de tunnel woensdagavond volledig afgesloten.

Een kraan raakte bij werken aan de inrit van de tunnel op de Linkerscheldeoever een hoogspanningskabel. Door het ongeval raakten de hoogspanningskabel en het wegdek zwaar beschadigd. Eén arbeider raakte gewond, maar hij mocht intussen het ziekenhuis verlaten. Volgens AWV zorgde netbeheerder Elia gedurende de nacht voor de aarding van de hoogspanningskabel. Daarna konden de takelwerkzaamheden beginnen. De kabel en de kraan moesten voorzichtig uit elkaar gehaald worden. Ook moest een zware seinbrug die aan de kraan hing met behulp van extra kranen naar beneden gehaald worden.

Donderdagavond weer dicht

Donderdagavond na de avondspits trekt Elia vanaf 20 uur een nieuwe hoogspanningskabel. De Liefkenshoektunnel wordt daarom om 20 uur opnieuw volledig afgesloten in beide richtingen. Vrijdagochtend zou de rijweg definitief moeten vrijgegeven worden.