4 Vlamingen op lijst Gouden Boekenuil

De jury van de bekende literatuurprijs de Gouden Boekenuil heeft vandaag de 20 genomineerden bekendgemaakt. De lijst met kanshebbers voor de Gouden Boekenuil 2015 telt 4 Vlaamse auteurs. De Gouden Boekenuil is de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen voor het beste Nederlandstalige werk van het jaar. Op 30 april wordt de winnaar van 2014 bekendgemaakt.

De Vlaamse kanshebbers zijn Fikry El Azzouzi met het boek 'Drarrie in de nacht', Mark Schaevers met 'Orgelman', Peter Terrin met 'Monte Carlo' en Peter Vermeersch met 'Ex. Over een land dat zoek is'. De veertien andere genomineerden zijn Nederlanders. Onder meer Hanna Bervoets met 'Efter', Jeroen Brouwers met 'Het hout', en Joost de Vries met 'Vechtmemoires' staan op de lijst.

De twinting namen op de lijst worden door de jury nog ingekort tot een ‘short list’ met 5 namen. Die lijst zal op 25 februari bekendgemaakt worden. Uit die laatste, ultieme lijst wordt vervolgens de winnaar van de Gouden Boekenuil uitgeroepen op 30 april. De prijs is goed voor 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre. De winnaar van vorig jaar was Joost De Vries met ‘De Republiek’.