Kiany gezond en wel teruggevonden

De zestienjarige Kiany Van De Walle uit Eernegem is gezond en wel teruggevonden in Nederland. Dat bevestigt de Cel Vermiste Personen van de federale politie aan VTM NIEUWS. Het meisje was sinds vorige week vrijdag spoorloos.

Gisteren verspreidde het parket van Brugge bewakingsbeelden waarop te zien was dat Kiany vrijdag de trein naar Brussel nam. Naar verluidt is het meisje teruggevonden met behulp van tips die daarna bij de politie binnenkwamen.

Familie reageert opgelucht

De moeder van Kiany reageert opgelucht: “We zijn superblij. We zijn altijd in de goeie afloop blijven geloven. We kijken er naar uit om haar weer in onze armen te sluiten.” Waarom Kiany vertrok, is voor moeder Sabrina Van De Walle een raadsel: "Wat hebben we misdaan? We weten het echt niet, we zagen het helemaal niet aankomen. Vlak voor haar vertrek had ze nog plannen gemaakt.”

Kiany verdween afgelopen vrijdag op weg naar het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Ze kwam er nooit aan. Sindsdien zocht de politie met man en macht naar het zestienjarige meisje.

Het parket geeft deze namiddag meer uitleg op een persconferentie.

Bekijk ook: