Vals bomalarm in Dendermonde

Het bomalarm waardoor de Noordlaan in Dendermonde werd afgesloten, blijkt vals te zijn. Dat blijkt uit zoekacties van de bevoegde instanties en bevestigt het stadsbestuur. Het Justitiegebouw van Dendermonde en vier bussen van De Lijn werden eerder ontruimd na een bommelding. 

Uit de zoekacties die gehouden zijn in het Justitiegebouw en de bussen van De Lijn, blijkt dat het om een vals alarm gaat. Het Justitiegebouw en de bussen werden vrijgegeven. Het verkeer kan opnieuw langs de Noordlaan passeren zegt het stadsbestuur van Dendermonde. Naast de bussen in Dendermonde werden ook twee bussen in Aalst en één bus in Hamme geëvacueerd.

Het is niet duidelijk of de bommelder het gerecht of De Lijn viseerde. De valse bommelder zal worden opgespoord zegt het parket. 

Eerder meldde datzelfde stadsbestuur dat er bij het noodnummer 101 volgend bericht binnenkwam: "Om 9.15 uur zal een autobus van De Lijn tot ontploffing gebracht worden op de Noordlaan ter hoogte van het Justitiegebouw." Daarop werd het Justitiegebouw ontruimd en werden de aanwezigen ondergebracht in het Administratief Centrum. Ook de passagiers van de De Lijn-bussen werden geëvacueerd naar het nabijgelegen Administratief Centrum. Dat zegt Isabelle Colbrandt van De Lijn. 

Door het bomalarm was de Noordlaan (N406) in Dendermonde van de Veerstraat tot de Nachtegaalstraat een tijdje afgesloten. De bommelding zorgde voor grote verkeershinder in het stadscentrum.

Foto: TV Oost