Chauffeur zet ziek meisje (10) uit de bus

Een chauffeur van de busmaatschappij De Lijn heeft gisterenochtend een 10-jarig meisje uit de bus gezet, nadat ze was flauwgevallen. Haar broer (12) zag haar nog net op tijd en verliet ook de bus. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het midden van een drukke brug moesten broer en zus de bus verlaten. Het was nog zo’n twee kilometer wandelen naar hun school.

De moeder van Marith en Faber belde haar zoon gisterenochtend nog vlug even op. Ze moest hem nog iets vertellen. “Het was net voor schooltijd dus ik probeerde hem nog snel te bereiken”, zegt Jill Roberts, de moeder. Toen vernam ze het nieuws dat ze te voet op weg waren naar school omdat de buschauffeur hen uit de bus had gezet.

Marith en Faber hadden de bus genomen in Hemiksem. “De bus zat zodanig vol dat Marith onwel werd”, zegt de moeder. “Daarom had de chauffeur zijn deuren geopend zodat ze even naar buiten kon en wat frisse lucht kreeg”, voegt ze er nog aan toe. Faber, de broer van Marith, merkte dat op en volgde zijn zus naar buiten. Voor de ogen van de kinderen sloot de buschauffeur zijn deuren en vertrok. De buschauffeur zei dat ze maar een ambulance moesten bellen als het erger werd. De Lijn onderzoekt nu de zaak.