8 op 10 ontevreden over reizen met NMBS

82% van de treinreizigers die deelnamen aan een online-enquête van TreinTramBus en Navetteurs.be geven aan absoluut niet tevreden te zijn met het nieuwe vervoersplan van de NMBS. De mensen vinden dat ze langer moeten wachten, vaker moeten rechtstaan en minder snel thuis zijn. Dat staat vandaag in De Morgen.

De dienstregeling van de NMBS is anderhalve maand geleden erg veranderd, maar dat is volgens de treinreizigers niet op een goede manier. Bij de onlinebevraging bij bijna 7.000 mensen, die De Morgen kon inkijken, spreekt 8 op 10 van een verslechtering. Slechts 7 % vindt dat de situatie is verbeterd.

Voor het eerst sinds 1998 werd bij de NMBS nochtans een blanco blad bovengehaald voor de nieuwe regeling. Er zou niet nog eens worden gerommeld in de marge, klonk het fors. Een heel team werkte enkele jaren aan een spoorboekje dat betrouwbaarder zou zijn, realistische reistijden zou bevatten en voor meer regelmaat zou zorgen. Sinds de aanpassingen op 14 december ingevoerd zijn, is de stroom aan klachten en kritiek nog niet gestopt.