De Block blijft populairste politicus

Uit de resultaten van de Pop Poll van de Grote Peiling blijkt dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) haar eerste plaats als populairste politica van Vlaanderen mag behouden. De Block krijgt een overdonderde score van 69% en toont daarmee dat ze nog steeds het grootste vertrouwen van de Vlamingen geniet.

Maggie De Block is niet enkel in Vlaanderen de populairste politica maar ook in Brussel en Wallonië. In de hoofdstad laat de liberale minister met 61% Didier Reynders (48%) en Elio Di Rupo (46%) ver achter zich. In Wallonië is ze met 61% populairder dan Elio Di Rupo (48%) en Benoit Lutgen (41%).

Op de tweede plaats staat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) die 63% van de stemmen kreeg. Met een klein verschil komt premier Charles Michel (MR) op de derde plaats met 61%. Dat Michel populairder is geworden sinds de verhoogde terreurdreiging in ons land werd al duidelijk uit de vorige resultaten van de peiling. Zijn plaats in de top 3 is een bevestiging van zijn stijgende populariteit.

De Grote Peiling is een enquête van VTM NIEUWS, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL. Deze peiling bij 2642 respondenten, die representatieve steekproeven vormen van de Belgen van 18 jaar en ouder, a rato van 1042 in Wallonië, 1035 in Vlaanderen en 565 in de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd gerealiseerd van 23 tot en met 28 januari 2015.De interviews vonden plaats via het Ipsos On Line Panel.De maximale foutenmarge, voor een percentage van 50% en een vertrouwensgraad van 95% bedraagt+-3,0 in Wallonië, +-3,1 in Vlaanderen en +-4,1 in Brussel.