Dossier Terreurdreiging

4 aanhoudingen bij antiterreuractie

Bij 22 huiszoekingen op verschillende plaatsen in het land zijn in het kader van een antiterrorismedossier 4 personen opgepakt. Dat zegt het federaal parket. De huiszoekingen vonden plaats in de Limburgse steden Maasmechelen, Maaseik, Kinrooi, Genk en Houthalen-Helchteren, maar ook in Antwerpen en Sint-Jans-Molenbeek viel de politie binnen. 

De vier zullen later op de dag voor de onderzoeksrechter geleid worden, die zal beslissen of zij verder aangehouden blijven. Er zijn geen wapens, explosieven of munitie aangetroffen, zegt het federaal parket nog. De politie heeft wel documenten en laptops in beslag genomen. 

"Geen link met Verviers"

De huiszoekingen vonden plaats in Maasmechelen (2), Maaseik (11), Kinrooi (1), Houthalen-Helchteren (2), Antwerpen (4), Genk (1) en Sint-Jans-Molenbeek (1). Het parket wil de organisatie blootleggen die zich bezighoudt met het rekruteren van Syrië-strijders. Een Limburgse tak zou terugkeerders opgevangen hebben. Het federaal parket benadrukt dat er geen link is met het dossier rond 'de cel van Verviers' en ook niet met de aanslagen in Parijs.

Aangehouden

De vier mensen zijn intussen onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het federaal parket.