Al veel ongevallen door gladde wegen

Donderdagavond is het in verschillende delen van ons land beginnen sneeuwen, waardoor de wegen gevaarlijk glad zijn. De strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest om de Vlaamse gewest- en snelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. In totaal werd al 910 ton zout gestrooid, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer vrijdagochtend.

Het agentschap waarschuwt voor gladheid en vraagt dat weggebruikers hun rijstijl aanpassen. Er is tijdens de ochtend nog kans op plaatselijke winterse buien, en in combinatie met negatieve temperaturen kunnen de natte en besneeuwde wegen aanvriezen, wat kan zorgen voor gladheid op de weg. Zeker op de linkerrijstroken blijft het opletten, aldus Wegen en Verkeer.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen gebeurden al ongevallen zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Er is sprake van korte, hevige sneeuwbuien die het zicht belemmeren en een klein laagje op de weg achterlaten. Vooral in het noorden van het land, tegen de grens met Nederland, doen er zich problemen voor. In Brabant valt de situatie beter mee". Volgens Beeckman doen er zich vooral op de verbindingswegen en op de op- en afritten ongevallen voor.

.