Zoektocht naar Belgische vissersboot

De Franse kustwacht heeft twee stoffelijke overschotten uit het water gehaald. Vermoedelijk gaat het om twee van de opvarenden van de Belgische vissersboot die sinds gisterenmiddag vermist is op het Kanaal. Dat zegt de Nederlandse Kustwacht. De identificatie van de lichamen moet uitsluitsel brengen.

Er wordt sinds gisterenmiddag met man en macht naar de Belgische vissersboot Z.85 Morgenster gezocht. Het schip verdween gisteren van de radar voor de kust van Groot-Brittanië, op 150 kilometer van Oostende. Aan boord waren op dat moment twee Nederlanders, één Portugees en één Belg.

Deze namiddag werd door de Franse kustwacht voor de kust van Boulegne-sur-Mer een eerste stoffelijk overschot uit het water gehaald. Later op de avond kwam er melding van een tweede lichaam. Er werd ook een lege reddingsvest gevonden. Vermoedelijk zijn het de stoffelijke overschotten van twee van de vier opvarenden.

Grote zoekactie

De zoekactie wordt gecoördineerd door de Britse kustwacht, die zelf drie reddingsboten en twee helikopters heeft ingezet. Ook vanuit Frankrijk kwam een helikopter en daarnaast zoeken ook verschillende vissersboten mee. Overdag zal met behulp van een sonar ook onder water worden gezocht. Er is ook een reddingsloep aangespoeld an de Franse kust, er wordt onderzocht of dat afkomstig is van de vissersboot.

Aan boord van het schip bevinden zich één Belg, twee Nederlanders en een Portugees. Volgens de Nederlandse kustwacht is de kans nihil om nog overlevenden te vinden. Schipbreukelingen zouden bij de huidige watertemperatuur van negen graden maar twee uur kans hebben op overleven.