Onverwacht onweer verrast ons land

Een onverwachte onweerszone heeft vandaag in de late namiddag ons land verrast. Rond 16 uur kwamen de eerste meldingen binnen van hagelbuien en zware windstoten. De onweders trekken over het centrum van het land richting het zuidoosten, aldus VTM NIEUWS-weerman David Dehenauw.

Het onweer zorgde onder meer in West-Vlaanderen voor lichte stormschade. Zo waaide in Ieper een boom en begaf een houten constructie in het centrum. Nog in West-Vlaanderen kwam een topgevel naar beneden in Poperinge. De schade bleef al bij al beperkt.

Ook andere delen van ons land ondervinden hinder door het onweer. Zo wordt de avondspits op verschillende plaatsen in de war gestuurd door ongevallen die al dan niet te maken hebben met het onweer. Zo belandde er op de E17 richting Gent een boom op de autosnelweg ter hoogte van Destelbergen. Het is op die E17 overigens erg moeizaam verkeer in beide richtingen.

Verder kreeg de streek rond Mechelen al af te rekenen met een zware hagelbui, waarna de onweerszone verder trok richting Vlaams-Brabant. Onder meer boven Vilvoorde gingen de hemelsluizen open. Op beelden die we binnenkregen is het onweer te zien wanneer het boven Londerzeel en Westrode passeert. Ook in Antwerpen bereidde de brandweer zich voor op meldingen van wateroverlast en stormschade.

Hebt u beelden van het onweer? Stuur ze ons door via 4040, 4040@vtm.be of via onze app.