Dossier Terreurdreiging

3 terreurverdachten opnieuw vrij

De drie terreurverdachten die maandagnacht werden opgepakt in Harelbeke zijn vanmiddag opnieuw vrijgelaten. Uit onderzoek van het parket in Kortrijk, bleek dat ze geen banden hebben met extremistische groeperingen. De drie stonden gewoon een kennis op te wachten aan het politiecommissariaat.

De drie mannen van 19, 21 en 24 jaar, werden opgepakt omwille van verdachte handelingen. De drie zijn afkomstig uit Kuurne en Ingelmunster en hielden vanuit hun wagen het commissariaat in de gaten, maar uiteindelijk bleken ze gewoon te wachten op een kennis die binnen was voor een verhoor. De politie trof wel een keukenmes en twee valse vuurwapens aan in het voertuig. Het parket kon niet kwijt waarom ze daarvan in het bezit waren.

"Geen terroristische banden"

In de woonst van één van de vrijgelaten mannen in Kuurne werden nog valse wapens gevonden, net als boeken en documenten over de islam. Niets wees op banden met terroristische groeperingen. De verdachten werden ondervraagd in Harelbeke en Kortrijk. Omdat de zaak vrij snel duidelijk was konden ze vanmiddag het commissariaat verlaten. Het parket spreekt niet van overhaasting, gezien het verhoogde terreuralarm en de getroffen veiligheidsmaatregelen aan politiekantoren.